Sfaturi pentru un bronz perfect în această vară

0

Bronzul arămiu pe care cu toate îl visăm se poate obține doar prin expunerea la soare. În schimb, pentru a obține un astfel de bronz, trebuie să ne pregătim cu câteva săptămâni înainte. Iar acum vom afla și de ce.

Specialistul în dermatologie, Olga Simionescu a reușit să ne răspundă la toate întrebările legate despre bronzul mult dorit. Haideți să aflăm ce reguli trebuie să respectăm și de ce anume trebuie să ne ferim pentru a nu ne alege cu probleme ale pielii.

Acum este momentul să aflăm dacă expunerea la razele ultraviolete este recomandată pentru orice tip de piele.

„Dacă este foarte blondă, nu are melanină – nu are pigmentul protector, nu poate să stea la soare, pentru că se arde şi pentru că îi creşte riscul de a dezvolta un cancer cutanat. Dacă este pigmentată – vorbim despre 6 tipuri de piele, din care pigmentarea începe de la tipul 3 şi continuă până la 6, atunci ar putea să stea la soare. Fiindcă soarele creşte sinteza de vitamina D3, toată lumea tânjeşte după soare”, a declarat Olga Simionescu, dermatolog.

„Cremele care protejează împotriva radiaţiilor ultraviolete de tip A şi B, pentru că doar acestea intră la nivelul pielii, creme loţiuni, soluţii în general – agenţii ecran – aşa cum îi numim, sunt foarte buni pentru protecţie împotriva carcinoamelor. Dacă un om are sindromul nervilor displazici – are foarte multe aluniţe – din care unele arată urât, atunci, dacă pielea lui este foarte deshisă la culoare, trebuie să se teamă şi să nu stea deloc în băi de soare”, a explicat Olga Simionescu, dermatolog.

Deci, cu cât ai pielea mai deschisă la culoare, cu atât mai mult trebuie să te ferești de razele solare, cu toate că ne dorim foarte mult bronzul. Mai departe, trebuie să renunțăm la mult iubitul soare. Și? Apelăm la solar. Nimic mai greșit.

„Sunt state întregi ale lumii care au interzis solarele, pentru că Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din anul 2009 a definit solarele ca agenţie carcino-genetici umani. Adică inductori de cancer. Se pare că la oamenii blonzi, solarul este complet periculos, nociv”, a afirmat Olga Simionescu, dermatolog.

Și dacă ne dorim să ascultăm recomandările medicului și să evităm solarul, mai există însă o variantă pentru a obține bronzul arămiu mult visat: bronzul organic. Este un procedeu care a fost mai bine explicat de către tehnicianul Monia.

„Este un extract din trestie de zahăr, este pe bază naturală, nu afectează cu absolut nimic corpul. Este un bronz uniform, plăcut, o culoare nu foarte roşcăţică, dă o culoare frumoasă pielii. Mai întâi de toate, o să rog clienta, înante de a ajunge la bronzare, să îşi facă un peeling acasă, după care să îşi ia hăinuţe cât mai lărguţe pe ea, pentru a putea face corect bronzarea organică. În primul rând când venim la bronzare nu trebuie să avem pe corp deodorant, cremă, parfum, fond de ten sau alte substanţe. Când ajungem aici, o să dăm cu un spray pentru stabilirea PH-ULUI”, a declarat Monia, un tehnician în bronzare organică.

Rezultatele se pot vedea după doar câteva minute de la aplicarea spray-ului bronzant pe corp, iar culoarea devine din ce în ce mai intensă pe parcursul a opt ore. Și dacă ne dorim să menținem bronzul cât mai mult timp, trebuie să ne ferim de băile fierbinți sau mersul la piscină. În plus, în primele două zile trebuie să nu purtăm haine prea deschise la culoare. Fii gata să strălucești!

Sursa: observator.tv

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.