Singapore oferă „bonus pandemic pentru copii” pentru a stimula nașterile

0

Singapore oferă o singură plată pentru a încuraja oamenii să aibă copii în timpul pandemiei coronavirusului.

Îngrijorarea este că cetățenii amână decizia de a deveni părinți, în timp ce se luptă cu stresul financiar și concedierile de la locurile de muncă.

Detalii despre suma care ar putea fi plătită nu au fost încă publicate.

Se adaugă la câteva bonusuri puternice pentru bebeluși oferite de guvern.

Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, pe care s-a străduit să o stimuleze de zeci de ani. Este în contrast puternic cu unii dintre vecinii săi, cum ar fi Indonezia și Filipine, care se confruntă cu perspectiva unei creșteri masive a sarcinilor după blocajul cauzat de coronavirus.

„Am primit feedback conform căruia Covid-19 i-a determinat pe unii părinți aspiranți să-și amâne planurile de a deveni părinți”, a declarat luni vicepremierul Singapore Heng Swee Keat.

Domnul Heng a declarat că mai multe detalii despre sume și modul în care vor fi plătite vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Sistemul actual de bonusuri pentru bebelușii din Singapore oferă părinților eligibili beneficii de până la 10.000 USD (7.330 USD, 5.644 GBP).

Rata fertilității din Singapore a atins un nivel minim de opt ani în 2018, conform datelor guvernamentale, la o rată de 1,14 nașteri pe femeie.

Multe țări asiatice se confruntă cu o problemă similară a scăderii ratelor de fertilitate, care s-ar putea…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.