Socul si beneficiile terapeutice

0

A înflorit socul! Remediile pe bază de soc, multe elaborate cu sute şi sute de  ani în urmă, ne demostrează că în farmacia casei trebuie să avem această plantă. În lunile mai şi iunie, este un prilej să facem provizii cu flori de soc.

Este o plantă cunoscută pentru întrebuinţările sale în scopuri medicinale. Astfel, recoltarea trebuie făcută la început, când nivelul înfloririi a ajuns la aproximativ 75 %. În principal, din această plantă sunt făcute ceaiuri, dar şi creme antiseptice sau produse cosmetice.

De la soc mai pot fi folosite rădăcina şi scoarţa, întrucât acestea au un conţinut ridicat de taninuri, rezine şi acid valerianic. Preparatele din flori de soc sunt remedii excelente împotriva gripei, bronşitei, răcelii şi afecţuni ale aparatului respirator în general, deoarece stimulează tanspiraţia şi astfel vindecarea este mai rapidă.

Florile de soc au proprietăţi diuretice şi laxative, datorită conţinutului de tiroxină şi de fructoză din compoziţie. Extern, socul poate fi folosit ca antiseptic, sub formă de băi sau cataplasme. Se recomandă folosirea băilor fierbinţi din flori de soc…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.