Teama – Adevărata pandemie ce pune stăpânire pe noi

0

De aproximativ o lună, suntem în permenență informați în fel de fel de modalități cu vești tragice despre noul coronavirus. Miile de decese zilnice, închiderea din ce în ce mai multor firme și companii, pierderea locului de muncă reprezintă o situație care ne creează anxietate și o stare permanentă de teamă, atât pentru noi cât și pentru apropiații noștri. Autoritățile, doctorii și voluntarii își dau silința pentru a stopa acest fenomen, pentru a trece cât mai repede și cât mai bine peste situația creată de Covid-19. Virusul de altfel, a început să creeze un alt tip de pandemie, cea a fricii.

Este logic ca atunci când te fugărește un urs gigant să îți fie foarte frică, deoarece creierul tău îți semnalizează așadar că trebuie să o „iei la sănătoasa”. Frica nu este de fiecare dată benefică, având un rol protectiv. Însă atunci când devine cronică, adică atunci când te afli într-o stare permanentă de frică, creierul și organismul tău devin din ce în ce mai afectate și devin hrana bolilor.

Schimbările din organism atunci când ne este frică

Frica intensă, sau anxietatea, afectează nu doar starea mentală, ci și produce unele schimbări în organism. De obicei, când apare teama, rata respirației crește, inima bate din ce în ce mai tare, vasele periferice de sânge devin mai mici, cele din jurul organelor vitale se dilată, iar mușchii sunt pompați cu sânge. De asemenea, hormonii de stres cum…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.