Telefoanele ar putea detecta consumul de băutură peste limita legală pentru condus

0

Smartphone-urile pot detecta când ați băut prea mult prin monitorizarea mersului vostru, a descoperit un studiu. Cercetătorii americani au folosit senzori în smartphone-uri pentru a detecta când cineva depășește limita legală a consumului de băuturi. Telefoanele au putut face acest lucru cu o precizie de aproximativ 90% atunci când utilizatorii au parcurs doar 10 pași în studiul de la Universitatea din Pittsburgh.

Oamenii de știință speră că descoperirea poate fi folosită pentru a dezvolta alerte pe dispozitive, cum ar fi ca oamenii să nu conducă în timp ce sunt beți.

„Avem senzori puternici pe care îi transportăm cu noi oriunde mergem”, a spus cercetătorul principal Brian Suffoletto.

„Trebuie să învățăm cum să îi folosim pentru a servi cel mai bine sănătății publice”.

Studiul a avut 22 de participanți cu vârste între 21 și 43 de ani, cărora li s-a administrat o băutură pe bază de vodcă și suc de lime în fiecare oră, până când au ajuns la 80 de miligrame de alcool la 100 de mililitri de sânge.

În SUA și în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, aceasta este limita de alcool pentru șoferi. În Scoția, limita este de 50 de miligrame de alcool la 100 de mililitri de sânge.

Cu un smartphone legat la spate, participanții au efectuat o atribuție, mergând la fiecare două ore – mersul pe o linie dreaptă timp de 10 pași, întoarcerea și mersul înapoi.

Aproximativ 90% din timp, cercetătorii au putut să-i…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.