Terapie cu muzica pentru boala Alzheimer

0

Terapia cu muzica s-a dovedit a fi eficienta pentru pacienti aflati chiar si in stadii avansate ai acestei boli. Alzheimer este o boala necrutatoare care ajunge sa stearga toate lucrurile frumoase din mintea oamenilor. Cei care sufera de Alzheimer recurg la diverse metode pentru a amana inevitabilul, acela de a uita cine sunt persoanele dragi sau cine sunt.

Cand cuvintele nu mai au nici un efect, muzica pare sa le completeze cel mai bine. Terapia prin muzica poate fi destul de utila pentru persoane care sufera de Alzheimer. Ezinma Ramsay este o violonista din New York care saptamanal merge sa ii cante unei persoane cu Alzheimer. Ea a spus ca nu isi aminteste ce zi este, dar de fiecare data isi aminteste clar muzica pe care tanara i-o canta. Terapia cu muzica are mai multe beneficii in cazul persoanelor care sufera de maladia Alzheimer:

Conexiuni emotionale

De cele mai multe ori muzica conecteaza oamenii si adauga o noua dimensiune de comunicare. Multe persoane care sufera de Alzheimer reusesc sa completeze golul lasat de disparitia amintirilor cu muzica. Aceasta are rolul de a reduce plictiseala si linisteste persoanele la fiecare ascultare. Este un mod de relaxare eficient de fiecare data.

Afectiune si apropiere

Atunci cand maladia Alzheimer este intr-un stadiu avansat, afecteaza capacitatea de interactionare chiar si cu persoanele dragi. Muzica poate redimensiona apropierea fata de oamenii dragi. Este un impuls benefic pentru imbratisari si afectiune fata de cei apropiati.

Cantatul are si efecte benefice

Pacientii care sufera de Alzheimer aleg chiar si sa cante versurile pe care le aud. Este un mod terapeutic prin care isi alina suferinta si efectele benefice se multiplica. Ei sunt mult mai optimisti si chiar reusesc sa isi imbunatateasca functiile cognitive.

Pentru terapia prin muzica se recomanda folosirea melodiilor preferate ale pacientului. Astfel, ii va fi mai usor sa recunoasca piesele iar in timp sa ajunga sa le si cante pentru relaxare. Este foarte important sa fie tinuta aceasta legatura cu realitatea, astfel incat pacientii cu maladia Alzheimer sa nu uite chiar toate amintirile.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.