TikTok va lansa acțiuni legale împotriva lui Trump pentru a opri interzicerea folosirii aplicației

0

Aplicația video chineză TikTok urmează să lanseze acțiuni legale pentru a contesta o interdicție impusă de președintele SUA, Donald Trump.

Ordinul executiv al președintelui Trump interzice tranzacțiile cu proprietarul TikTok, ByteDance, de la jumătatea lunii septembrie.

Funcționarii de la Washington sunt îngrijorați de faptul că, compania ar putea transmite guvernului chinez date despre utilizatorii americani, lucru pe care ByteDance l-a negat.

Aplicația video de partajare de scurtă durată are 80 de milioane de utilizatori activi din SUA.

TikTok spune că a încercat să se angajeze într-o relație cu administrația domnului Trump timp de aproape un an, dar a întâmpinat o lipsă a unui proces adecvat și o administrație care nu acordă „atenție faptelor”.

„Pentru a ne asigura că statul de drept nu este aruncat și că, compania noastră și utilizatorii sunt tratați în mod echitabil, nu ne rămâne de făcut decât să contestăm ordinul executiv prin sistemul judiciar”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

TikTok se așteaptă ca acțiunile legale să înceapă săptămâna aceasta, spune reporterul BBC Business Vivienne Nunis.

Vineri, un grup de chinezi-americani au intentat o acțiune separată împotriva interdicției similare a președintelui de pe aplicația de socializare WeChat, care este deținută de firma chineză Tencent.

Utilizatorii TikTok postează clipuri video scurte pe platformă pe teme care variază de la…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.