Tipuri de seminee si ce ar trebui sa stii despre acestea

0

De cativa ani, romanii isi arata tot mai mult dorinta de a gasi solutii alternative de incalzire a locuintelor, fara a-si incarca facturile de energie. Si se pare ca exista, intr-adevar, o solutie in acest sens – incalzirea casei cu un semineu. Este o metoda care asigura consumul redus de energie, dar fara a neglija o latura esentiala – aspectul de ansamblu al locuintei.

Dat fiind fapul ca tehnologia a evoluat considerabil, semineele se regasesc intr-o paleta vasta de modele, culori si dimensiuni, astfel incat astazi pot fi amplasate si in apartamente, oferind eleganta, rafinament si caldura chiar si in spatiile mai rastranse.

Cand vine vorba despre aceasta industrie, magazinul online PeFoc.ro este unul dintre brandurile notorii, cu o experienta de peste 10 ani pe piata din Romania. Specialistii magazinului iti pot oferi consultanta personalizata, la cerere, pentru modele de seminee, accesorii si materiale de montaj puse la dispozitie in magazinul online. Iata cateva informatii oferite de acestia despre tipurile de seminee existente:

  1. Termosemineul, cunoscut si sub termenul de semineu centrala, este perfect potrivit pentru a incalzi o intreaga locuinta, fie ea casa, vila sau cabana. Acestea sunt folosite si pentru incalzirea apei menajere, in calorifere sau chiar in pardoseala. Insa pentru a asigura o buna functionare, este nevoie de un montaj specializat, cos pentru fum profesional si o intretinere atenta. De asemenea, ai nevoie de cateva elemente de protectie (vatrai, gard sau grilaj de protectie etc), dar si de accesorii de intretinere.
  2. Sobele pe lemne sunt ușor de amplasat în spațiul dorit și oferă locuinței un aspect deosebit, pe lângă plusul de căldură garantat. În afară de costurile reduse ale încălzirii cu lemne, această sursă de căldură este și foarte prietenoasă mediului înconjurător.
  3. Șemineele pe peleți prezintă, de asemenea, multiple avantaje atunci când ne referim la protejarea mediului înconjurător. Soba pe peleți încălzește casa cu lemn prelucrat și, odată ce umpli rezervorul, te bucuri de căldură o zi întreagă.
  4. Șemineele decorative pe bio etanol sau cele electrice pot crea în locuința ta acea atmosferă de relaxare și confort, fără a depune vreun efort în acest sens. Modelele de seminee electrice de mici dimensiuni, deci mult mai practice. Dincolo de pretul accesibil, un important avantaj al fi acela ca nu are nevoie de o intretinere speciala. In plus, acestea se monteaza foarte usor, functionand ca un sistem de incalzire conectat la priza, iar efectul de “flacari” este o proiectie pe ecranul digital. Majoritatea semineelor electrice permit setarea temperaturilor, a imaginii, dar si a sunetului de lemn care arde. Faptul ca functioneaza la o priza normala de perete si ca nu necesita un montaj special il face potrivit pentru toate tipurile de locuinte.
  5. Seminee pe gaz/GPL

Și cei care locuiesc la bloc se pot bucura de utilitatea și unicitatea unui șemineu. Montarea acestora nu este imposibilă dacă nu există un coș de fum scos deasupra acoperișului. Este nevoie doar de o evacuare concentrică precum cea a unei centrale.

Este important, asadar, de reținut câteva detalii importante atunci când vine vorba despre șeminee:

  • semineul este atat un element de incalzire, cat si unul de design
  • se poate opta pentru seminee pe lemne, gaz, sobe pe peleti, seminee decorative pe bio etanol sauelectrice
  • exista modele de seminee cu evacuare prin cos fum sau fara evacuare (semineele de decor).

Iata de ce sa optezi pentru achizitia unui semineu pentru locuinta ta

Mai ales pe timpul iernii si a sarbatorilor, semineul este piesa centrala in living, atat din punct de vedere al design-ului atragator, cat mai ales a randamentului termic. Altfel spus, indiferent ca locuiesti la curte sau la bloc, cu siguranta vei gasi in oferta celor de la PeFoc.ro un semineu care sa se potriveasca nevoilor si bugetului tau.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.