Top 5 utilizări ale uleiului de arbore de ceai

0

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial obținut din frunzele copacului Melaleuca alternifolia, al cărui habitat natural este Australia. Acest ulei este ușor de recunoscut, prin culoarea sa galben pal și al mirosului foarte proaspăt, puțin mentolat, asemeni mirosului de camfor.

Uleiul de arbore de ceai este un ulei ce are diverse funcții antiseptice, antifungice, antibacteriene, antivirale dar și antiinflamatorii, motiv pentru care este indicat să vedem cum și la ce îl putem utiliza.

Care sunt cele mai renumite 5 utilizări ale arborelui de ceai:

1. Tratamente antiacneice

Uleiul de arbore de ceai este destul de des întâlnit în lista de ingrediente a produselor antiacneice, grație proprietăților sale antibacteriene și antiseptice. Este esențial de reținut faptul că este indicată diluarea lui cu un alt ulei potrivit pentru ten, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau cel de jojoba. Uleiul de arbore de ceai este foarte eficient împotriva acneei, rezultat dovedit clinic.

2. Antiseptic local

Acest ulei poate fi folosit fără probleme pentru dezinfectarea rănilor, a arsurilor și a leziunilor deschise, care pot fi destul de ușor…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.