Trasaturi pe care le mostenim genetic

0

Desi inca nu s-a dovedit cu exactitate cat din personalitatea noastra este determinata de gene si cat este afectata de modul de viata si mediul din care provenim. Chiar si asa, specialistii au reusit sa afle care sunt trasaturile de caracter si fizice pe care le mostenim de la parinti si rudele apropiate.

Impulsitate

Aceasta trasatura de personalitate poate fi mostenita din familie. Majoritatea copiiilor impulsivi mostenesc asta de la parintii lor. Conteaza foarte mult si influenta mediului in care sunt crescuti. De cele mai multe ori copiii copiaza comportamentul parintiilor.

Somnul

Printre problemele legate de somn se numara hipersomnia, parasomnia sau alte tulburari de somn. Somnolenta si insomnia pot fi cauzate de factori externi, asa cum este stresul sau depresia. Cine se confruncta cu astfel de probleme de somn, inseamna ca le-a mostenit genetic.

Agresivitate

Conform cercetatorilor, agresivitatea copiiilor nu este data doar de anturaj sau modul in care sunt crescuti. S-a descoperit si „gena luptatorului”, care face o persoana predispusa la agresivitate, poate avea un comportament mai dur si riscant.

Clinodactilia

Este vorba despre un defect care face degetul mic sa fie curbat. Conform oamenilor de stiinta, acest defect este mostenit genetic. O curbare aproape de nesesizat nu va afecta cu nimic functionarea corecta a degetului. Daca curbarea este mai accentuata, se poate remedia prin interventia medicului chirurg.

Lobul urechii

Sunt 2 tipuri de lob al urechii: lipit si liber. Se pare ca mai multe gene contribuie la forma urechii, gene care pot fi mostenite.

Durata de viata

Au fost studiati oameni cu o perioada de viata mult mai mare fata de media obisnuita. Cei mai multi au in comun faptul ca au dus o viata sanatoasa si lipsita de prea mult stres. Majoritatea sunt femei. Foarte multe cazuri de longevitate au fost regasite si in cazul mai multor persoane care provin din aceeasi familie, asa ca si genele pot juca un rol important cand vine vorba de durata de viata a unei persoane.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.