Un comedian batjocorește pe bună dreptate guvernul Zimbabwe, în ciuda fricii de represalii

0

Victor Mpofu folosește satira pentru a pune în lumină problemele politice din Zimbabwe, ajungând la o audiență în creștere, în ciuda faptului că trăiește cu frică de pedeapsă din partea guvernului președintelui Emmerson Mnangagwa.

Mpofu, numit Doc Vikela, și-a văzut adepții de pe canalul YouTube Simuka Comedy crescând de la mai puțin de 1.000 de abonați în ianuarie, când s-a aventurat în satiră politică, la 23.000 acum. Tatăl de doi ani, în vârstă de 34 de ani, se numără printre o generație de comedianți în stand-up, critici pentru excesele guvernamentale. Criticii au acuzat Mnangagwa că a revenit la tendințele autoritare ale erei Robert Mugabe, pe fondul unei crize economice înrăutățite.

În schiurile sale, Mpofu intră în pielea personajului Mnangagwa cu o eșarfă colorată de marcă, uneori batjocorind unele dintre deciziile președintelui.

„Ceea ce spunem, pur și simplu, este că există probleme. Aceste probleme le evidențiem prin conținutul nostru. Spunem „simțiți că ar trebui să continuăm așa”? el a spus.

Criticii, inclusiv liderii bisericii și avocații, au acuzat guvernul că a folosit pandemia COVID-19 pentru a călca în picioare drepturile omului și a răpi și tortura adversarii.

Guvernul neagă acuzațiile. Mpofu spune că opera sa de comedie este dificilă „pentru că ai frica de a dispărea, ai frica de a fi răpit.

„Nu știi dacă conținutul tău va atinge un punct sensibil sau un punct…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.