Uscătoarele de mâini din băi, periculoase pentru sănătate?!

0

Utilizarea acestora este foarte ușoară și ne permite să ne uscăm mâinile foarte rapid însă, un experiment demonstrează faptul că uscătoarele de mâini aduc riscuri mult mai mari pentru sănătate decât alternativele acestora.

Uscătoarele de mâini pot fi periculoase! Sau așa sunt de părere cercetătorii de la universitățile americane din Connecticut și Quinnipiac. Aceștia au efectuat un experiment ușor ce arată că utilizarea aparatelor în baie poate înmulți numărul de bacterii și germeni.

În ziua de azi suntem obișnuiți cu toții să utilizăm aceste aparate de uscare a mâinilor, mai ales în locurile publice. Înafara faptului că mâinile se usucă imediat, ele sunt considerate a fi bune pentru mediul înconjurător, pentru că înlocuiesc prosoapele din hârtie. Cu toate acestea, nu sunt ferite de riscuri pentru sănătate.

Uscătoarele de mâini pot fi periculoase!

Această ipoteză referitoare la uscătoarele de mâini a tot fost discutată de către savanți de ani buni. O echipă de cercetători de la cele două universități americane enumerate mai sus a dorit să afle dacă acest lucru se poate adeveri, așa că au lăsat câteva vase Petri în băi cu uscătoare de mâini, unele pornite iar altele oprite. Rezultatele au arătat clar.

Vasele lăsate în băile în care uscătoarele erau oprite aveau în medie, circa o colonie de bacterii. Însă cele care au fost lăsate în băi cu uscătoarele de mâini pornite doar 30 de secunde…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.