Velaterapia, ce este și la ce folosește?

0

Să îți arzi părul nu este tocmai o plăcere, dar arderea arderea vârfurilor cu ceara de la o lumănare poate fi chiar un tratament eficient în tratarea părului.

Acest procedeu se numește Velaterapie și își are originile în Brazilia.

Ce este defapt velaterapia?

Velaterapia este defapt un procedeu de tundere a vârfurilor despicate cu foc și nu cu foarfeca, fiind cunoscut încă de mulți ani în Brazilia. Astăzi, a devenit un procedeu de lux  și este practicat doar în saloanele scumpe de către hairstyliști experimentați.

Velaterapia presupune ca vârfurile despicate să fie arse cu o lumănare iar
arderea este o metodă mult mai bună de a scăpa de vârturile deteriorate decât clasica foarfecă, folosită acum în orice salon de coafură din lume.

In plus, focul controlat te scapă de centimetri tăiați uneori aproape degeaba, deoarece părul se poate despica în continuare. Astfel focul arde doar firele despicate de la suprafață, oprind astfel despicarea continua a firului de păr.

Cum se desfășoară procesul de ardere?

Mai întâi se răsucește părul în șuvițe potrivite ca grosime, lăsând vârfurile despicate să iasă din “împletitură”. Se aprinde o lumănare și aceasta se plimbă înainte și înapoi pe toată lungimea firului de păr, până când vârfurile sunt arse complet.

La final, părul rămâne încărcat de biluțe de ceară, care vor dispărea odată cu spălarea părului cu balsam.

Velaterapia este un procedeu relativ simplu și merită încercat, atât timp cât este executat de un profesionist, altfel poate fi periculos.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.